Μπαταρία… κατοικίας από την Tesla

Μπαταρία… κατοικίας από την Tesla
Ονομάζεται Powerwall και αποτελεί τη νέα πρόταση της Τesla η οποία αφορά μια «πράσινη» μπαταρία για κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, ικανή να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες τους για περίπου οκτώ ώρες. Όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας, Ελον Μασκ, πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο «θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος καταναλώνει την ηλεκτρική ενέργεια».


THΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΕΝΙΟΥ

Θα αποθηκεύει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα προσφέρει οκτάωρη ηλεκτροδότηση σε σπίτια και μικρές επιχειρήσεις




Η εταιρεία, ευρέως γνωστή για τα σπορ ηλεκτροκίνητα οχήματά της, στοχεύει τώρα στη μεταλαμπάδευση της μακροχρόνιας τεχνογνωσίας της με πυρήνα την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε άλλους τομείς.
Εξοικονόμηση και περιβαλλοντική συνείδηση
Σύμφωνα με τον Μασκ, η νέα μπαταρία κατοικιών, θα μπορούσε να εγκατασταθεί στα πρώτα σπίτια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η μπαταρία Powerwall θα φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποθηκεύοντας πολύτιμη ηλιακή ενέργεια π.χ. από φωτοβολταϊκά πάνελ ή άλλες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, την οποία θα προσφέρει αργότερα σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

ΜΠΑΤΑΡΙΑ  ΤΕSLA


Η μπαταρία μεγέθους περίπου ενός τετρ. μέτρου, μπορεί, κατά την εταιρεία, να εγκατασταθεί εύκολα τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους της κατοικίας ή του γραφείου. Η Powerwall αξίας 3.000 δολαρίων (δηλαδή περίπου 2.670 ευρώ) είναι ικανή να προσφέρει ενέργεια που αγγίζει τις 7 κιλοβατώρες, δηλαδή περίπου το ¼ της ενεργειακής κατανάλωσης ενός μέσου νοικοκυριού.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, υπολογίζεται ότι η ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας μέσης κατοικίας φτάνει τις 30 κιλοβατώρες, αριθμός που σε ετήσια βάση εκτοξεύεται στις 10.908 κιλοβατώρες. 
«Πράσινη» ενέργεια έτοιμη προς κατανάλωση
Με τη βοήθεια της μπαταρίας Powerwall, η Tesla θεωρεί ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να πάρουν μια οικονομική ανάσα, ελαφρύνοντας σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αντί να πωλούν π.χ. την ενέργεια που προέρχεται από τα φωτοβολταϊκά τους σε εταιρείες ενέργειας, θα είναι σε θέση να την αποθηκεύουν και να την καταναλώνουν οι ίδιοι και μάλιστα σε ώρες κατά τις οποίες η τιμή του ρεύματος είναι υψηλή.
«Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ενέργεια. Μπορεί να ακούγεται τρελό, όμως θέλουμε να αλλάξουμε τις υποδομές ηλεκτροδότησης στοχεύοντας σε έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα» υπογραμμίζει ο ιδρυτής της Tesla.
Μέσα στα σχέδια της εταιρείας είναι και η δημιουργία μιας δεύτερης μπαταρίας «έκτακτης ανάγκης» η οποία θα προσφέρει έως και 10 κιλοβατώρες σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περιοχές που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=699893

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ''ΝΕΚΥΙΑ''