ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ...

Μάνος Σ. Στεφανίδης


Ζούμε στην εποχή της Διακινδύνευσης όπως έγραψε ο Ούλριχ Μπεκ, αλλά επίσης βιώνουμε την Τέχνη του συμψηφισμού και άρα της διαρκούς συνεπαγωγής, της διαρκούς εξίσωσης με τον χαμηλότερο διαιρέτη.

Χιλιάδες σχολές καλών τεχνών, εκατοντάδες μουσεία σύγχρονης τέχνης, εκατοντάδες χιλιάδες θεωρητικοί και ιστορικοί τέχνης, εκατομμύρια καλλιτέχνες με διπλώματα και σφραγίδα πλάι σε αντίστοιχους αποφασισμένους φιλότεχνους συνεργαζόνται για την επιβολή της τέχνης της συνεπαγωγής: Αφού αυτό είναι τέχνη, τότε τέχνη είναι και το δίπλα και το παραδίπλα και ούτω καθεξής. Άρα τέχνη είναι τα πάντα, συμψηφιστικά, σε τρόπο ώστε να συγχέονται κριτήρια και επιλογές, το βασίλειο του μεταμοντέρνου. Και η απόλυτη δημοκρατία καταλήγει σε απόλυτο φασισμό. Εφόσον η τέχνη, ή μάλλον η Τέχνη είναι πάντα έννοια απόλυτη, θεά τρομερή και αμείλικτη όταν δεν αντιμετωπίζεται με δέος. Δέος και έκσταση...

ΥΓ. 1. Αρκεί να μη μπερδεύουμε την τέχνη με την γραφειοκρατία της.

ΥΓ. 2 Ας συμφωνήσουμε πως τέχνη είναι το κυνήγι του απόλυτου, της ομορφιάς. Και ας ορίσουμε έπειτα τι είναι ομορφιά.

ΥΓ. 3 Η Φωτογραφία τραβήχτηκε στους Breeder πριν ένα μήνα. Το γκράφιτι βρίσκεται στις τουαλέτες της γκαλερί.

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/profile.php?id=100010380855316&fref=ts

Μάνος Στεφανίδης


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης. Είναι διδάκτορας του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Düsseldorf και στο Smithsonian Institution της Washington DC. Γράφει χρόνια κριτικές τέχνης και επιφυλλίδες στην Καθημερινή, το Έθνος, την Ελευθεροτυπία και το περιοδικό Αντί. Συνεργάζεται με τα λογοτεχνικά περιοδικά Το ΔέντροΗ λέξηΡεύματαΜανδραγόρας(δέ)κατα. Έχει παρουσιάσει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στη κρατική τηλεόραση, στον ΑΝΤ1 και το SevenX. Έχει παρουσιάσει ραδιοφωνικές εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα και στο Κόκκινο 105,5. Έχει διοργανώσει σεμινάρια τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρεία, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στη Booze Cooperativa.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ