ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 11-5-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ

Τη Δευτέρα 4 Μαϊου πραγματοποιήθηκε συνέλευση της κίνησης Διαγραφή Χρέους Τώρα στην ΑΣΟΕΕ. Μετά την εισήγηση από πλευράς της οργανωτικής επιτροπής ακολούθησαν τοποθετήσεις από σωματεία, συλλογικότητες, κινήματα, συνελεύσεις και πολίτες που εξέφρασαν την στήριξη και τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία. Συναγωνιστές εξέφρασαν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους για τα επόμενα βήματα της κίνησης.
Ακολουθούν μερικές από τις τοποθετήσεις που προλάβαμε να συγκεντρώσουμε:
-Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου ανακοίνωσε την απόφαση του συλλόγου να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, ενώ ενημέρωσε πως έχει γίνει εισήγηση στο ΔΣ της ΔΟΕ ώστε να παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης. Προτάθηκε τέλος η πραγματοποιηση εκδήλωσης της κίνησης Διαγραφή Χρέους Τώρα στο Μαρούσι.
-Ο συναγωνιστής Θοδωρής Β. έκανε λόγο για τον σεβασμό της αυτοτέλειας των σωματείων που συμμετέχουν, αλλά και την ανάγκη ενεργής κινητοποίησης, η οποία δεν είναι θέμα του απότατου μέλλοντος, καθώς η επονείδηστη συμφωνία είναι κοντά. Έγινε ακόμα λόγος για την ανάγκη να αποκαλυφθεί ο ρόλος της ΕΕ και του ευρώ στην διαχείριση της κρίσης ως απολυταρχικός μηχανισμός μιας νέας φεουδαρχίας. Όσο για το χρέος, δεν υπάρχει καλό και κακό, αλλά γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τια ανάγκες του κεφαλαίου.
-Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Αιγάλεω εξέφρασε απόφαση υποστήριξης στην πρωτοβουλία, όπως και τις σκέψεις για συγκρότηση επιτροπής σε Αιγάλεω-Αγια Βαρβάρα. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης των κινήσεων.
-Από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αθηνών ανακοινώθηκε η απόφαση στήριξης και κινητοποίησης στις 11 Μάη, όπως και της οικονομικής ενίσχυσης. Έγινε λόγος για αποφάσεις ήδη 10 συλλογών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία. “Υπάρχει ανάγκη μιας πολυφωνικής μετωπικής κίνησης με διαφορετικές προσεγγίσεις, που θα εμπνεύσει την λαϊκή κινητοποίηση κόντρα στον επικείμενο συμβιβασμό”. Όσο για τη κινητοποίηση της 4ης Μαΐου, επισημάνθηκε η σημασία του να κλειδωθούν οι αποφάσεις σωματείων και φορέων που θέλουν να συμμετέχουν, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της.
-Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο χαιρέτησε την κίνηση, επισημαίνοντας πως η διαγραφή χρέους δεν πρέπει όμως να είναι πανάκεια. “Πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις από το λαό. Η άποψη της εξόδου από το ευρώ δεν έδωσε πειστικό αφήγημα στον πολίτη. Υπάρχει η ανάγκη της γείωσης σε πλατιά κοινωνικά στρώματα”.
-Εκπρόσωπος του Συλλόγου Διοικητικού της Παντείου εκδήλωσε την απόφαση του συλλόγου να συμμετέχει στην κίνηση με δεδομένο ότι αυτή θα μείνει στο συγκεκριμένο πρόταγμα της διαγραφής του χρέους και όχι σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Παρατήρησε δε ότι η συμμετοχή μελών της πρωτοβουλίας σε κοινοβουλευτικές επιτροπές δεν βοηθάει στην χειραφέτηση του λαϊκού κινήματος, ενώ κάλεσε να ανοίξει συζήτηση με την κοινωνία του τι σημαίνει ένα νέο μνημόνιο και να καταγγελθεί ο ρόλος της σημερινής κυβέρνησης.
-Εκπρόσωπος  της εκτελεστικής της ΑΔΕΔΥ επανέλαβε την υποστήριξη στην πρωτοβουλία. Έκανε σαφές παρόλα αυτά πως δεν είναι αρκετές οι υπογραφές των διοικητικών συμβουλίων, αλλά η κίνηση για την διαγραφή του χρέους επιβάλλεται να πάει στην κοινωνία. Παρατήρησε πως το πολιτικό επίδικο δεν περιορίζεται πια στο μνημόνιο, αλλά η ρήξη με τους μηχανικούς που το επιβάλλουν. Παρατήρησε δε πως μπορεί το χρέος αυτό καθαυτό να μην αποτελεί το πολιτικό επίδικο, αλλά δεν παύει να είναι το εργαλείο υποδούλωσης των λαών.
-Από εκπρόσωπο της ΔΕΑ μεταφέρθηκε η απόφαση στήριξης της πρωτοβουλίας και στην συνέχεια συμμετοχής σε αυτή μετά της κατάλληλες διευκρινίσεις που θα προκύψουν. Κάλεσε να τεθεί άμεσα το ζήτημα της στάσης πληρωμών και να ειπωθεί ξεκάθαρα το σύνθημα: “Ούτε ένα ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα για τους τοκογλύφους-Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τους τοκογλύφους-Όχι στο νέο μνημόνιο”! Προσέθεσε πως ίσως το χρέος από μόνο του να μην αποτελεί το πρόβλημα, όμως η διαχείριση του είναι αυτή που φέρνει  τα μνημόνια. Έκλεισε λέγοντας: “Να μην βάλει η πρωτοβουλία το πολιτικό σχέδιο, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν”. Όπως επίσης πως: “Δεν πρέπει να ξεκινάμε την κριτική μας από το νόμισμα, αλλά να καταλήγει σε αυτό”.
-Από το Δίκτυο Σπιθιστών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α διατυπώθηκε η συμμετοχή στην κίνηση, η οποία χαρακτηρίστηκε ουσιαστική. Επισημάνθηκε πως πρέπει να προσδιοριστεί η θέση του πολίτη σε ότι αφορά την διαγραφή του χρέους: “Χρειάζεται διαγραφή του χρέους και διαχείριση της χώρας από τους πολίτες”. Επεσήμανε πως το πρόβλημα του χρέους δεν ξεκίνησε το 2009, αλλά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ενώ διερωτήθηκε από ποτέ η Αριστερά συνδιαλέγεται με τους τραπεζίτες.
-Εκπρόσωπος της επιτροπής Διαγραφή Χρέους Τώρα Κορίνθου ανακοίνωσε τον σχεδιασμό ίδρυσης και άλλης επιτροπής στο Κιάτο. Περιέγραψε την επιτυχία της εκδήλωσης που οργάνωσε η επιτροπή Κορίνθου στις 19 Απριλίου και έκανε γνωστή την πρόθεση να γίνει παρόμοια εκδήλωση στο Κιάτο.
-Από την Συνέλευση πολιτών Γλυκών Νερών  και τον σταθμό plateiaradio ανακοινώθηκε η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και ο σχεδιασμός διοργάνωσης εκδήλωσης στην περιοχή των Γλυκών Νερών. Κάλεσε, η οργανωτική επιτροπή της κίνησης Διαγραφή Χρέους Τώρα να ανοίξει στα κινήματα, τις συνελεύσεις και τα σωματεία που συμμετέχουν: “Η σημερινή ανοιχτή συνέλευση πρέπει να σηματοδοτήσει το άνοιγμα της προσωρινής επιτροπής των εθελοντών στην επιτροπή των κινημάτων, ώστε αυτή να γειωθεί στην βάση και να αποφευχθεί η φθορά”.
-Εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε την συμμετοχή στην κίνηση και χαιρέτησε την πρωτοβουλία.
Μετά το τέλος και των λοιπών παρεμβάσεων ανανεώθηκε το ραντεβού για την κινητοποίηση στις 11 Μάη στις 18.00 στα Προπύλαια, ανήμερα συνεδρίασης του Eurogroup με απαίτηση να μην πληρωθεί το ομόλογο στο ΔΝΤ και την άμεση διαγραφή του χρέους.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α


Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)
χαιρετίζει την ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ
και δηλώνει οτι στηρίζει την προσπάθεια της πρωτοβουλίας για παύση πληρωμών και διαγραφή του Δημοσίου χρέους.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση – πορεία στις 11 Μαΐου στις 6.00μ.μ στα Προπύλαια που οργανώνεται από την πρωτοβουλία.

Καλούμε όλο τον Ελληνικό Λαό να παλέψει για την κατάργηση των Μνημονίων και  όλων  των  εφαρμοστικών νόμων.

Τα καταγγέλλουμε και τα χαρακτηρίζουμε άκυρα όπως και όλες τις δεσμευτικές συμφωνίες -συμβάσεις που υπέγραψαν παράνομα οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις όπως αυτή της 11ης Μαΐου στις 6.00 στα Προπύλαια, είναι στην κατεύθυνση της πίεσης προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για παύση πληρωμών προς τους δανειστές και την μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου  χρέους και εν τέλει την κατάργηση των Μνημονίων.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.





ΠΗΓΗ:http://cancelgreekdebtnow.com/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ