DrTechniko: Ο Έλληνας απόφοιτος του MIT που διδάσκει στα παιδιά την τεχνολογία μέσα από το παιχνίδι

DrTechnikoΑν κάτι χαρακτηρίζει τα παιδιά, αυτό είναι σίγουρα ότι μπορούν να μάθουν τα πάντα μέσα από το παιχνίδι, όσο πολύπλοκα και αν είναι. Όπως για παράδειγμα το να φτιάχνουν τα συστήματα που μηχανικοί και επιστήμονες χτίζουν ανά το κόσμο σήμερα μέσα από ... μια high-tech εκδοχή της ιστορίας με τον Λύκο και τα Τρία Γουρουνάκια.

Αυτός είναι ο σκοπός του DrTechniko, ο οποίος ως «συγγραφέας, εικονογράφος, παιχνιδοποιός και δάσκαλος», χρησιμοποιεί ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και παιχνίδια για να διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές επιστημονικών θεμάτων όπως τεχνητἠ νοημοσύνη και νανοτεχνολογία. Στόχος του είναι να γεμίσει μια μέρα τον κόσμο με νεαρές ιδιοφυίες.

Πίσω από αυτόν τον ιδιαίτερο δάσκαλο βρίσκεται ο Νίκος Μιχαλάκης, ο οποίος είναι κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανικού και επιστήμης υπολογιστών από το ΜΙΤ και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και πιο συγκεκριμένα στα διαδικτυακά συστήματα. Παράλληλα, είναι επικεφαλής στην επιστημονική ομάδα της Knewton, μίας εταιρίας που ηγείται παγκοσμίως στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ