ΕΒΓΑΛΕ ΒΡΩΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΤΙ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ... ΣΚΑΣΜΟΣ ΟΙ ΡΗΤΟΡΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ!

Ιούλιος.
Μία Κυριακή διαφορετική από τις άλλες. 5 του μήνα και ψάχνει ο σύντροφος τον σύντροφο να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο σήκωμα του ήλιου.
Εδώ δεν είναι ένα απλό δημοψήφισμα αν και το ψηφοδέλτιο γράφει :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ.
Δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015 και το ερώτημα αρχίζει.
"Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους".
Δεξιά του ψηφοδελτίου το δίλημμα :  ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΧΙ και ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΝΑΙ


                                                      Και κάνατε το μεγάλο λάθος.

Αυτό το όπλο δεν σας ανήκει, γιατί το ΟΧΙ το ψήφισε η περηφάνεια ενός λαού, που δεν μπαίνει σε οικονομικές αναλύσεις και στατιστικούς πίνακες για τα κοστολογημένα μέτρα που προτείνατε στους δανειστές.
Ο ιστορικός συμβιβασμός με αριθμητική μορφή δεν έχει κανένα νόημα. Ανακατέψατε την τράπουλα και αφαιρέσατε τους άσσους. Δεν καταλάβατε ότι ο μόνος άσσος που δεν αφαιρείται, είναι ο δημοκρατικός λαϊκός αγωνιστής. Η Ελλάδα δεν είναι ρουλέτα στημένη στην πλαγιά της Πάρνηθας από την δεκαετία του '50 που κάηκε στην πρώτη δεκαετία του 2010, για να εξυπηρετήσει αλισβερίσια στην μπίλια με τους στημένους αριθμούς.



Όλος ο κομματικός μηχανισμός υπό κατάρρευση.
Οι ζωές μας δεν είναι μάρκες στα ευρωπαϊκά καζίνα που χάνουν την αξία τους με Συνθήκες τύπου Γιαουντέ και μπαίνουν σε στατιστικούς χάρτες τραπεζικών επιταγών στα ευρωπαϊκά Μάαστριχτ, που ετοιμάζουν τα φέρετρα των λαών.

Θεωρήσατε ότι το σύστημα το φέρατε στην καλύτερή του ισχύ.
Πήρατε καναλάρχες, κατασκευαστές δημοσίων έργων, τραπεζίτες θαμμένους σε κινήματα από το'74 και τους κάνατε θεριά, για να τρομοκρατήσετε τον λαό. Νομίζατε ότι συνθέσατε την τέλεια σκηνή τρόμου, που ο κάθε Έλληνας θα έσκυβε το κεφάλι με μία αποστασία από το 1946, βροχή τεχνητή και σύννεφο, για να ξεπλύνει ο αίμα των σφαγμένων. Δεν ξέρατε παρά μονάχα να συνθέτετε.
Βαπτίσατε συστήματα Δεξιάς και Αριστεράς, κατασκευάσατε κέντρα για κομματικούς διαβήτες, σχεδιάσατε σοσιαλιστικούς δρόμους, στολίσατε κομματικά σας στελέχη με στολές αρλεκίνων από Μεσαιωνικούς πύργους, που άλλαζαν πότε πότε χώρο, για να τροφοδοτούν το χαμόγελο μόνο και μόνο του βασιλιά. Και ο λαός έξω από τα τείχη, έξω από την τάφρο, άκουγε τα γέλια, μύριζε το αίμα του κέρδους, ένιωθε τη σφαγή και πελαγοδρομούσε, ζούσε μία αποσύνθεση.
Και αυτό ήταν η νίκη του γιατί
"Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μιά ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, που σημαίνει ότι με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις".

Χάσατε με ένα ΟΧΙ και τώρα όλοι μαζί αγκαλιά εμείς

"Βλέπουμε τα έθνη άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο, βλέπουμε τα πελέκια στον αέρα σκίζοντας προτομές Αυτοκρατόρων και Στρατηγών, βλέπουμε τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών τους πτωμάτων".
Βλέπουμε όλους εσάς που πανηγυρίζετε, λυπάστε, χωρίς να καταλάβετε ότι από σήμερα δεν υπάρχετε, γιατί το ΟΧΙ το διαχειρίζετε ένας ολόκληρος λαός που σήκωσε και άντεξε στις πλάτες του αιώνων υποτέλεια.


Αύριο τα καλοστημένα σας μέτρα συζητείστε τα, διαχειριστείτε τα με τους φίλους σας δανειστές αλλά αυτό κάντε το για την πάρτη σας, γιατί αυτό αφορά την δικιά σας τσέπη και όχι την δικιά μας. Εμείς εδώ έχουμε στήσει χορό στην Πλατεία Λαού.
Πηγαίνετε εσείς τωρα στου Μαξίμου και στις βρυξέλλες και θα μας βρήτε μπροστά σας

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΤΑΣ  

                                   
                                                     

          
                                                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ