Ο λαός μας αγκάλιασε τους πρόσφυγες!

Ο λαός μας αγκάλιασε τους πρόσφυγες!

ΓΡΑΦΕΙ ΗΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

«...Έτσι λίγο να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια αφήνεις χιλιάδες παιδιά να κομματιάζονται την ώρα που παίζουν ανύποπτα στις πολιτείες»όπως γράφει ο Τάσος Λειβαδίτης ή να θαλασσοπνίγονται σε ένα σαπιοκάραβο στη Μεσόγειο , όταν με τους γονείς τους προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη - ποια Ευρώπη άραγε; - για να πάψουν να είναι ζωντανοί στόχοι των πολεμικών μηχανών.
Στα απελπισμένα και κατατρεγμένα καραβάνια των προσφύγων , που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας ο λαός μας, αυτός υπέροχος λαός που δεν έχασε ποτέ το φιλότιμό του, στέκεται αλληλέγγυος ! Κι αν έχει τα χάλια του , μοιράζεται μαζί τους τα πάντα. Ό, τι του έχει απομείνει , για να γκρεμίζει με αυτή του τη χειρονομία την αδικία.
Τα κινήματα στις γειτονιές που δεν σταμάτησαν ποτέ τις δράσεις τους, οι συλλογικότητες, οι άνθρωποι του μεροκάματου ξανάφεραν με την στάση ζωής τους το χαμόγελο στα χείλη των μικρών προσφυγόπουλων, που αισθάνονται πια ασφαλή μέσα στην αγκαλιά τους.
Την Παρασκευή από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού πέρασαν πολλοί πολίτες και ρωτούσαν, που ακριβώς βρίσκεται το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου στεγάζει 500 περίπου πρόσφυγες, και τι ανάγκες έχουν. Στο βλέμμα τους διέκρινες την αγωνία για την τύχη των συνανθρώπων τους και στα χέρια τους έφερναν ψωμί, νερό και τριαντάφυλλα για εκείνους!
Ο λαός μας ξέρει καλά , τι θα πει προσφυγιά, τι θα πει να ζεις ξεριζωμένος...
Πρωταγωνιστής σε αυτή την ατελείωτη προσφορά αγάπης, ο φούρναρης της Κω ο κ. Διονύσης Αρβανιτάκης, που εξασφαλίζει καθημερινά το ψωμί των προσφύγων , ζυμώνοντας μαζί με τα παιδιά του πάνω από 100 κιλά ημερησίως. Το παράδειγμά του ακολουθούν και άλλοι ιδιοκτήτες φούρνων στην Κω.
«Η Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω που δίνει το ψωμί στους πρόσφυγες» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Δεν περιμέναμε τον κ. Γιούνκερ να μιλήσει ,
, έστω και έμμεσα, για το ψυχικό μεγαλείο του Έλληνα, που μέχρι χθες τον θεωρούσε άχρηστο και τον μεγαλύτερο τεμπέλη της Ευρώπης...
Ο 76χρνος Διονύσης Αρβανιτάκης έχει βιώσει τη δική του ξενιτιά , όταν αναγκάστηκε να φύγει από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Πύργο της Ηλείας, να πάει μετανάστης στην Αυστραλία για ένα καλύτερο αύριο.
«Αυτά που βλέπουμε και ζούμε τόσους μήνες τώρα δεν μεταφέρονται εύκολα. Μικρά παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν πέφτουν κάτω και φωνάζουν "μαμ". Μας δείχνουν με τα χεράκια τους το ψωμί. Δεν γνωρίζουν τη λέξη φαγητό. Ποιος άνθρωπος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί να τρώει χώμα; Πείτε μου... Χωρίς κανένα δισταγμό, καμία δεύτερη σκέψη, είπα κάθε μέρα θα τους φτιάχνω ψωμί και με το βαν θα τους το πηγαίνω. Όποιος δεν έχει πεινάσει, δεν μπορεί να μπει στη θέση αυτών των ανθρώπων. Πρόσφυγες... "Εμείς" και "εκείνοι" στο ίδιο νησί, βίοι παράλληλοι που συγκλίνουν στην έννοια άνθρωπος», δήλωσε ο κυρ Διονύσης θέτοντας σε λειτουργία όλες τις ευαίσθητες χορδές μας. Ακόμα και τον Γιούνκερ έκανε να δακρύσει, μόνο που τα δικά του δάκρυα ήταν κροκοδείλια ...
« ...μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμα
αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου
έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω από τις οβίδες» γράφει ο Τάσος Λειβαδίτης για αυτό κι εμείς δεν παύουμε να ονειρευόμαστε.

ΠΗΓΗ:1)http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/smaragda-mixalitsianou/item/74192-o-laos-mas-agkaliase-tous-prosfyges
ΠΗΓΗ 2)https://www.facebook.com/smaragdamichalitsianou?fref=ts

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ