Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, διώκεται πολιτικά από τους νεομνημονιακούς"


Εκτύπωση
Το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τις 20.09.2015, τη διεθνή δραστηριότητά της, καθώς και τα επόμενά της βήματα παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Κασιμάτης (ομ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) και Λεωνίδας Βατικιώτης (οικονομολόγος, δημοσιογράφος).
Ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά έκανε η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου στις κυ­βερ­νη­τι­κές επι­θε­σεις που δέ­χθη­κε η Επι­τρο­πή Αλή­θειας το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα. Μί­λη­σε για την εξα­φά­νι­ση του πο­ρί­σμα­τος από την ιστο­σε­λί­δα της Βου­λής, την πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή κή­ρυ­ξη λήξης ερ­γα­σιών, την πα­ρα­βί­α­ση των γρα­φεί­ων της Επι­τρο­πής, αλλά και του δικού της γρα­φεί­ου με εντο­λή του Προ­έ­δρου της Βου­λής, Ν. Βού­τση, γνω­στο­ποιώ­ντας ότι κα­τέ­θε­σε μή­νυ­ση για το γε­γο­νός. 
"Η Επι­τρο­πή Αλή­θειας Δη­μο­σί­ου Χρέ­ους διώ­κε­ται πο­λι­τι­κά από τους νε­ο­μνη­μο­νια­κούς", υπο­γράμ­μι­σε η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου, προ­σθέ­το­ντας πως "δεν έχει προη­γού­με­νο ο τρα­μπου­κι­σμός και ο αυ­ταρ­χι­σμός που εκ­δη­λώ­νει η νε­ο­μνη­μο­νια­κή τάξη πραγ­μά­των". Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στα πρό­σφα­τα ει­ρω­νι­κά σχό­λια του Πρω­θυ­πουρ­γού από το βήμα της Βου­λής, σχε­τι­κά με τον επο­νεί­δι­στο και πα­ρά­νο­μο χα­ρα­κτή­ρα του χρέ­ους, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας πως την ορο­λο­γία αυτή χρη­σι­μο­ποιού­σε ο ίδιος ο κ. Τσί­πρας πριν συν­θη­κο­λο­γή­σει. 
Η τέως Πρό­ε­δρος της Βου­λής μί­λη­σε, επί­σης, για τη διε­θνή δρα­στη­ριό­τη­τα της Επι­τρο­πής και την πα­ρου­σί­α­ση των Πο­ρι­σμά­των της σε διε­θνή συ­νέ­δρια και ακα­δη­μαϊ­κά ιδρύ­μα­τα. Συ­γκε­κρι­μέ­να, η κ. Κων­στα­ντο­πού­λου συμ­με­τεί­χε σε διε­θνή συ­νέ­δρια στις Βρυ­ξέλ­λες, στη Βαρ­κε­λώ­νη, στο Λον­δί­νο και στο Πα­ρί­σι ενώ ήταν κε­ντρι­κή ομι­λή­τρια σε εκ­δη­λώ­σεις των πα­νε­πι­στη­μί­ων Columbia (Νέα Υόρκη) και LSE (Λον­δί­νο). Ση­μεί­ω­σε πως σε όλες τις εκ­δη­λώ­σεις δια­νε­μή­θη­καν τα Πο­ρί­σμα­τα της Επι­τρο­πής. Πρό­σθε­σε ότι ήδη ανα­λαμ­βά­νο­νται αντί­στοι­χες πρω­το­βου­λί­ες είτε κα­τα­τέ­θη­καν αι­τή­μα­τα για λο­γι­στι­κό έλεγ­χο του χρέ­ους σε χώρες όπως η Αρ­γε­ντι­νή, η Ισπα­νία, η Τυ­νη­σία, η Γαλ­λία και το Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο.
Μί­λη­σε, τέλος, για την συ­νά­ντη­ση της Επι­τρο­πής με τον Ανε­ξάρ­τη­το Εμπει­ρο­γνώ­μο­να του ΟΗΕ για το χρέος κ τα αν­θρώ­πι­να δι­καιώ­να­τα, ο οποί­ος πα­ρα­χώ­ρη­σε συ­νέ­ντευ­ξη τύπου στις 8.12.2015, ανα­φε­ρό­με­νος στη ση­μα­σία της ίδρυ­σης και του έργου της Επι­τρο­πής, στην ανά­γκη συ­νέ­χι­σης του λο­γι­στι­κού ελέγ­χου του χρέ­ους και στην από­λυ­τη ανα­γκαιό­τη­τα ελά­φρυν­σης του δη­μο­σί­ου χρέ­ους για την προ­στα­σία των δι­καιω­μά­των των πο­λι­τών.
Ανα­φο­ρι­κά με το μέλ­λον της Επι­τρο­πής Αλή­θειας, η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου γνω­στο­ποί­η­σε ότι βρέ­θη­κε χώρος για να στε­γα­στεί η υπό πο­λι­τι­κή δίωξη Επι­τρο­πή, αφού ο Γιάν­νης Μαύ­ρος, γιος του Γε­ωρ­γί­ου Μαύ­ρου, προ­σέ­φε­ρε το γρα­φείο του πα­τέ­ρα του χωρίς αντάλ­λαγ­μα για να συ­νε­δριά­ζει και να δια­τη­ρεί τα γρα­φεία της η Επι­τρο­πή. Επί­σης ανέ­φε­ρε ότι η Επι­τρο­πή πρό­κει­ται να απο­κτή­σει σύ­ντο­μα νέα νο­μι­κή μορφή ώστε να συ­νε­χί­σει τις ερ­γα­σί­ες της ανε­πη­ρέ­α­στη από τον πό­λε­μο και τη δίωξη που δέ­χε­ται από το νε­ο­μνη­μο­νια­κό κα­θε­στώς.

ΠΗΓΗ:https://rproject.gr/article/zoi-konstantopoyloy-i-epitropi-alitheias-dimosioy-hreoys-dioketai-politika-apo-toys

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΟΤΙΜΑ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΙΣΧΎΛΟΣ- ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ....ΠΕΡΣΕΣ